Anđeo [Tema: Leksikon kamenovanih riječi]

| April 5, 2013 | 0 Comments

A

Anđeo

Već sam pisao o Njemu. Zapravo, hvatao odjeke. Kad se pojavio, bijel, lijep i krilat u nekoj našoj palanci, a mogao je i u nekom velikom gradu, kamenovali su Ga.

Najprije ga ljubopitljivo zagledali, zatim mu se cerekali u lice, onda Mu čupali  zlatne uvojke, vukli ga za uši, pljunuli Ga u lice…Jedan iz čopora mu je ušicama sjekire prebio krila i dobio opkladu. Ostavili su Ga da krvari na snijegu.

Po obavljenom umorstvu ispijali su lozovaču, gladili stomake, otpuhivali duvanski dim i pričali o pojebljivoj komšinici, korumpiranim političarima, dopingovanim fudbalerima, cijenama mesa, iznutricama…Kapala je mržnja i zavist, kapale su nečije suze, kapala je noć.

Anđeo je , naravno, preživio, zacjelila su njegova krila. Otišao je postiđen, ošamućen bolom.

I sada hajkači u našim palankama pokušavaju da lete i proklinju sudbinu valjajući se u blatu, u prašini.

A šta je sa anđeoskom ljepotom? Šta to bješe? Može li se takva ljepota sakriti u razbludnim pogledima današnjih ljepotica?

Anđeli su se sakrili i prepustili mjesto orgiji ružnoće.

Kada ćemo oglednuti svoja lica, svoju nutrinu…

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Category: Anatomija Fenomena

Boris Jovanović

About the Author ()

Boris Jovanović, rođen u Nikšiću. U rodnom gradu voli miris lipa (koje su posjekli) na glavnoj ulici i pivo u samačkom (status nepoznat). Zbog ljubavi prema srpskom jeziku kao mlađi Čarnojević odgegao na mali sjever. Zbog ljubavi prema Nataši nastanio se u Vrnjačkoj Banji ni kriv ni dužan. Vrlo je rijetko otac, a mnogo češće tata Matije i Bogdana. Ponosni je stric. Objavio četiri-pet knjiga. Ima malo više čitalaca nego napisanih knjiga. Nagrađivan (malo ga je sramota, ali mu je to ponekad važno). Navijač Sut(j)eske i Zvijezde. Osobeni znaci: umjetničko-razbojnička fizionomija. Piće: sve manje crnogorskog vina. Država: Srbija i Crna Gora (ili obrnuto). Ima najboljeg druga. I puno knjiga. I malo stripova. I još ponešto...Eto.

Leave a Reply

Anđeo [Tema: Leksikon kamenovanih riječi]

by Boris Jovanović time to read: 1 min
0