Film – Bjekstvo iz Alkatraza – [Tema: Zatvor]

| April 2, 2012 | 0 Comments

Bjekstvo iz Alkatraza
1979
Režija: Don Zigel
Scenario: Robert Dejli
Uloge: Klint Istvud, Patrik Mekguhan, Robert Blosom, Fred Vard
Trajanje: 112 minuta
Zemlja: SAD
Jezik: engleski
Festivali:
Nagrade:

Američki triler film o moguće jedinom uspješnom bjekstvu iz zatvora maksimalne sugirnosti – Alkatraza. Klint Istvud glumi Frenka Morisa, koji stiže u Alkatraz nakon pokušaja bjekstva u nekoliko zatvora. On nalazi prijatelje i protivnike u zatvoru ali i uviđa da je zid oko rešetke u ćeliji slab. Drama je isprepletana sa dramatičnim pričama glavnih protagonista. Film je snimljen u renoviranom Alkatrazu. U stvarnosti jedini uspješan bijeg iz Alkatraza izvela su tri zatvorenika Klarens Anglin, Džon Anglin i Frenk Moris. O njima se više nikada ništa nije čulo.

trejler:

O reditelju

Don Zigel (1912 – 1991)je američki reditelj i producent. Režirao je razne žanrove, često bez dovoljno materijala i na limitu budžeta.Poznata je njegova uspješna saradnja sa Klint Istvudom u nizu filmova – koji su bili uspješni na oba polja – i kod kritike i kod publike. “Mnogi moji filmovi, žao mi je što ću to reću, su o ničemu.Zato što sam kurva. Radim za novac. To je američki način” – rekao je jednom prilikom

Izabrana filmografija:

1.Prljavi Hari (1971)
2. Invazija otimača tijela (1956)
3.Zvijezda u noći (1945)
4.The Shootist (1976)
5.Ubice (1964)
6.Pakao je za heroje (1962)
7. Dvije mazge sa sestru Saru (1970)

Tags: , , , , , , ,

Category: Anatomija Fenomena

About the Author ()

Korto voli film, i to je dovoljno.

Leave a Reply

Film – Bjekstvo iz Alkatraza – [Tema: Zatvor]

by Korto time to read: 1 min
0