Kapi – Mnogo je puta svetigorska voda

| April 3, 2014 | 0 Comments

Mnogo je puta svetigorska voda spasavala ubeućenog vodeničara Stribora Zerdiju, padajući mu s visine na pijano tjeme i zagrckujući mu grkljan.
Umirao je dugo, tinjao kao mokra panjina, govoreći pomeljarima da će nakon njega nestati vodenički kamen, vodenica i rijeka, planina, crkva i nebo.
Još je obnarodovao, da mu je najveća bol što to ne može gledati, jer strasno je mrzio svijet i sebe u njemu.
Četrdeset dana nakon smrti vodeničara Stribora Zerdije, Vukale Kuč je gledao kako se kamen vodenički uz tihi fijuk, zavitlan čudnom silom, bjelasa na nebu kao mladunče mjeseca.
Tako je počeo, polako ali sigurno, da se raziđuje ovaj svijet.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Art

Boris Jovanović

About the Author ()

Boris Jovanović, rođen u Nikšiću. U rodnom gradu voli miris lipa (koje su posjekli) na glavnoj ulici i pivo u samačkom (status nepoznat). Zbog ljubavi prema srpskom jeziku kao mlađi Čarnojević odgegao na mali sjever. Zbog ljubavi prema Nataši nastanio se u Vrnjačkoj Banji ni kriv ni dužan. Vrlo je rijetko otac, a mnogo češće tata Matije i Bogdana. Ponosni je stric. Objavio četiri-pet knjiga. Ima malo više čitalaca nego napisanih knjiga. Nagrađivan (malo ga je sramota, ali mu je to ponekad važno). Navijač Sut(j)eske i Zvijezde. Osobeni znaci: umjetničko-razbojnička fizionomija. Piće: sve manje crnogorskog vina. Država: Srbija i Crna Gora (ili obrnuto). Ima najboljeg druga. I puno knjiga. I malo stripova. I još ponešto...Eto.

Leave a Reply

Art

Kapi – Mnogo je puta svetigorska voda

by Boris Jovanović time to read: <1 min
0