Kapi – Samovar, samoća, fotografije

| May 25, 2012 | 0 Comments

Samovar, samoća, fotografije.
Pokućstvo oplemenjeno gospodstvom starine.
Miris zrelih kajsija, srebrni escajg, poslužavnici, šoljice, ikonice, gobleni, pisma- sve je spakovano u kartonske kutije.
Najzad je uspjela da vrati onaj prastari jesenji poljubac na Savskom pristaništu. Osjetila je, napokon, ukus suza kojim je ispratila Sergeja. Sada je bila sigurna da će se sresti i da će zauvijek ostati zajedno.
-Znate, gospodine Konstantinoviću, ko nema sreće u ljubavi…
-Baš nema sreće- prekinu ga gospodin Vojvodić.
Miriše raskvašena zemlja.
Sahranjuju staru gospođicu.
Više niko ne gleda iza čipkane zavjesice ka nabujaloj Savi.
Rijeka lijeno teče.
Kišni vjetar kovitla lišće.
U stanu gospođice ostale su kartonske kutije, a pred vratima jedan stari gospodin uzaludan čeka.

 

 

Tags: , , ,

Category: Art

Boris Jovanović

About the Author ()

Boris Jovanović, rođen u Nikšiću. U rodnom gradu voli miris lipa (koje su posjekli) na glavnoj ulici i pivo u samačkom (status nepoznat). Zbog ljubavi prema srpskom jeziku kao mlađi Čarnojević odgegao na mali sjever. Zbog ljubavi prema Nataši nastanio se u Vrnjačkoj Banji ni kriv ni dužan. Vrlo je rijetko otac, a mnogo češće tata Matije i Bogdana. Ponosni je stric. Objavio četiri-pet knjiga. Ima malo više čitalaca nego napisanih knjiga. Nagrađivan (malo ga je sramota, ali mu je to ponekad važno). Navijač Sut(j)eske i Zvijezde. Osobeni znaci: umjetničko-razbojnička fizionomija. Piće: sve manje crnogorskog vina. Država: Srbija i Crna Gora (ili obrnuto). Ima najboljeg druga. I puno knjiga. I malo stripova. I još ponešto...Eto.

Leave a Reply

Art

Kapi – Samovar, samoća, fotografije

by Boris Jovanović time to read: 1 min
0