Kapi – Sišla je odnekud

| April 7, 2012 | 0 Comments

Sišla je odnekud, učinilo mi se s neba, ona je zadihana rekla – sa zvonika. Vidim rumeni val kako joj naliva gojne obraze. Podižem glavu – i zaista – jedan uglačani kameni šiljak ubada nebo.
Zašto se penje i kako se penje i kojim čudom kameni šiljak visi na nebu – nijesam smio pitati.
Krupna žena rumenih obraza nutka me toplim kolačićima i ja bojažljivo uzimam iz kristalne zdjele.
-Gore, na zvoniku – kaže otresajući mrvice – je pećnica i uvijek odozgore kolačići mirišu.
Slatko tijesto mi se rastapa u ustima, ne mogu žvakati.
Morao sam, to sam dobro znao, zajahati bicikl naslonjen na grbavo stablo patuljaste dunje i pobjeći Tebi. Nijesam mogao. Noge su mi bile teške, a vilice skamenjene.
Nijesam smio pogledati bijeli kameni šiljak na nebu koje se mračilo.

Tags:

Category: Art

Boris Jovanović

About the Author ()

Boris Jovanović, rođen u Nikšiću. U rodnom gradu voli miris lipa (koje su posjekli) na glavnoj ulici i pivo u samačkom (status nepoznat). Zbog ljubavi prema srpskom jeziku kao mlađi Čarnojević odgegao na mali sjever. Zbog ljubavi prema Nataši nastanio se u Vrnjačkoj Banji ni kriv ni dužan. Vrlo je rijetko otac, a mnogo češće tata Matije i Bogdana. Ponosni je stric. Objavio četiri-pet knjiga. Ima malo više čitalaca nego napisanih knjiga. Nagrađivan (malo ga je sramota, ali mu je to ponekad važno). Navijač Sut(j)eske i Zvijezde. Osobeni znaci: umjetničko-razbojnička fizionomija. Piće: sve manje crnogorskog vina. Država: Srbija i Crna Gora (ili obrnuto). Ima najboljeg druga. I puno knjiga. I malo stripova. I još ponešto...Eto.

Leave a Reply

Art

Kapi – Sišla je odnekud

by Boris Jovanović time to read: 1 min
0