Konkurs za najbolju kratku priču 2012.

| July 10, 2012 | 0 Comments

Narodna biblioteka Bor raspisala je 14. Konkurs za najbolju kratku priču, koji je otvoren do 15. septembra 2012. godine.

Na konkursu će biti dodeljene tri nagrade: prva u iznosu od 20.000 dinara, druga u iznosu od 15.000 dinara i treća 10.000 dinara.

Odluka o nagrađenima biće saopštena 18. oktobra u Narodnoj biblioteci Bor, a žiri čine Mirko Demić (predsednik) iz Kragujevca i Ana Janković i Vesna Tešović iz Bora.

Rezultati konkursa – naslovi priča koje su, prema odluci žirija, svrstane u uži izbor, kao i imena autora, biće objavljeni na sajtu Narodne biblioteke Bor do 15. oktobra.

Sve priče iz užeg izbora biće štampane u prvom narednom broju “Beležnice”, časopisa za bibliotekarstvo, književnost i kulturu Narodne biblioteke Bor.

Autori objavljenih priča dobiće po jedan primerak “Beležnice” o trošku borske Narodne biblioteke.

Tri nagrađene priče biće objavljene i na sajtu Narodne biblioteke Bor odmah nakon saopštavanja pobednika.

Uslovi za učestvovanje na konkursu:
• Priča treba da bude napisana na srpskom, hrvatskom, crnogorskom ili bošnjačkom jeziku, pismom autora (ćirilica ili latinica);
• Priča ne sme biti ranije objavljena, što podrazumeva i štampane i elektronske medije (e-časopisi, blogovi, portali, itd.); priča ne sme biti ranije objavljena ni kao deo nekog šireg proznog teksta;
• Priču treba poslati isključivo u elektronskoj formi pod šifrom, preko sajta Narodne biblioteke Bor (link „Forma za prijavu“ je u dnu strane);
• Jedan autor može poslati samo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara, ukoliko se utvrdi da je u užem izboru za nagrade;

Rok za prijavljivanje na konkurs je 15. septembar 2012. Nakon tog datuma, forma za slanje priča preko sajta Narodne biblioteke Bor neće biti aktivna.

Detaljnije informacije o konkursu moguće je dobiti posredstvom adrese kratkapricabor@gmail.com

Uputstvo za slanje priča preko sajta NB Bor:

1. Korak – formiranje dva Word dokumenta
– Formirajte dva Word dokumenta (podržani format: .doc) u svom računaru;
– Prvi dokument sačuvajte pod naslovom priče kojom konkurišete;
– Ovaj dokument treba da sadrži: naslov priče, priču do 3.000 karaktera (bez proreda) i nakon priče, na dnu strane – šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Šifra bi trebalo da se sastoji od jedne reči koju Vi odabarete i dve bilo koje cifre. Primer:
Naslov priče
Tekst priče
Šifra: biblioteka67
– Drugi Word dokument u svom računaru sačuvajte pod šifrom kojom se prijavljujete na konkurs i koju ste napisali na dnu prvog Word dokumenta. Ovaj dokument treba da sadrži osnovne lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu, telefon, tačan imejl i šifru pod kojom se prijavljujete na konkurs. Primer:
Petar Petrović
JMBG
Adresa
Telefon
Imejl adresa
Šifra: biblioteka67
Nazive dokumenata OBAVEZNO napisati LATINICOM.
Tekst treba isključivo da bude organizovan na sledeći način:
style: Normal + Justified
font: Times New Roman (srpsko/hrvatsko okruženje)
veličina slova 12, bez proreda
2. Korak – slanje dokumenata preko sajta NB Bor pomoću forme „Prijava za konkurs“. Kliknite na link ispod da posaljete kratku priču.

Forma za prijavu

Autori su odgovorni za tačnost podataka i (ne)mogućnost da se priča pod šifrom poveže sa osnovnim podacima autora.

Priče koje nisu poslate pod navedenim uslovima, žiri neće vrednovati.

Tags: , , ,

Category: Konkursi

About the Author ()

Voli da briše članke...

Leave a Reply

Konkurs za najbolju kratku priču 2012.

by admin time to read: 2 min
0