Konkurs za novinarsku nagradu Pišući za CIE 2012

| May 3, 2012 | 0 Comments

Novinarska nagrada “Pišući za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE)”, u iznosu od 5.000 evra, koju deveti put zaredom dodeljuju Austrijska novinska agencija (APA) i UniCredit Bank Austrija, i ove godine je izazvala veliko interesovanje. U konkurenciju ulaze radovi koji oslikavaju život u Evropi i evropskim zemljama, nadanja, brige i snove stanovnika Starog kontinenta, koji istovremeno doprinose produbljivanju veza među zemljama i prevazilaženju predrasuda.

Novinari zainteresovani za učešće trebalo bi najkasnije do 31. jula da dostave svoje radove objavljene između 1. avgusta 2011. godine i 31. jula 2012. U konkurenciju ulaze i transkripti radijskih, televizijskih i internet članaka.

Prilikom prijavljivanja, zajedno sa prilogom na originalnom jeziku, neophodno je da autor dostavi njegov prevod na engleski jezik i svoju biografiju.

Pobednik konkursa “Pišući za CIE 2012” će biti proglašen na svečanoj ceremoniji u Beču u novembru i tom prilikom će mu biti uručena nagrada.

Dodatne informacije i prijavni formular za nagradu nalaze se na sajtu www.apa.at/cee-award.

Pobednica konkursa u 2011. godini bila je slovenačka novinarka i fotografkinja Meta Krese, nagrađena za reportažu o uslovima života romske manjine u njenoj zemlji. “U poseti Romima u Dolenjskoj” naslov je kritičnog, ali i dirljivog izveštaja objavljenog u slovenačkom izdanju “Nacionalne geografije” (National Geographic) u martu 2011, praćenog fotografijama Arne Hodalic. Laureat Meta Krese radi kao novinarka za nekoliko slovenačkih novina i magazina.

I ove godine žiri, pored prošlogodišnjeg laureata, čine stručnjaci iz različitih oblasti – češki ekspert za komunikacije Milan Šmid, slovački publicista Mihael Berko, konsultantkinja za komunikacije Ildiko Fueredi-Kolarik, poljski novinari Igor Janke i Pavel Bravo, mađarska radijska voditeljka Julia Varadi, bugarska autorka Janina Dragostinova, Timon Kiesenhofer, zadužen za odnose sa medijima u UniCredit banci Austrija i predsedavajući žirija, Ambros Kindel, glavni i odgovorni urednik za spoljne poslove APA-e.

(SEEcult.org)

Tags: , ,

Category: Konkursi

About the Author ()

Voli da briše članke...

Leave a Reply

Konkurs za novinarsku nagradu Pišući za CIE 2012

by admin time to read: 1 min
0