Priče o Silviji – Bacao sam kamenčiće u rijeku

| May 30, 2013 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Bacao sam kamenčiće u rijeku

Bacao sam kamenčiće u rijeku. Nijedan nije napravio iste krugove u vodi, nijedan zvuk nije bio isti. Objašnjavao sam to Silviji.
Onda sam probao da da idem apsolutno istom putanjom svakog jutra. Od kuće do trga, trotoarom do semafora, prelazak ulice, čekanje ili ne, pored trafike, prodavnice, cvijeća i pekare, istim putem svakog dana. I šta da radim kada poraz postaje moja svakodnevica. Pored svih stvari koje su me ometale (biciklisti, žurni prolaznici, čak i jedan pas) šestog dana sam stao i nasmijao se pred veličinom svog poraza. Ulica ka trgu je bila zatvorena, teške mašine su razbijale asfalt, nijesam nikoga ništa pitao jer nijesam znao jezik, a i da sam pitao rekli bi mi samo ono što sam i sam znao jer sam vidio. Nasmijao sam se veličini svog poraza i svojoj ništavnosti u poretku stvari koji nikako nijesam razumijevao. Nasmijao se, široko.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Bacao sam kamenčiće u rijeku

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0