Priče o Silviji – Da li ptica bira gdje će

| August 21, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

 

Da li ptica bira gdje će, da oprostiš, da izvrši nuždu? U letu. I šta. Padne na zemlju, prozor, nečiju glavu. I kažemo da je sreća. Silvija kaže da jeste sreća.

Mogla bi sreća biti onda i kada te udari automobil. Ista je vjerovatnoća i isto je neprijatno. Jer ne vjerujem da to ne smrdi i da se ljudi, baš, onako, iskreno, obraduju.

Silvija je ćutala.

Od kada smo došli uopšte ne želi da ulazi u vrebalne duele, sukobe, ah, kakve su to rasprave ludačke bile, tamo dok smo disali, gledali more ili šumu ili velike kamione sa prikolicom. Počnemo o praznini i zen budizmu završimo o ljubavi, seksu, klozetskim šoljama i čučavcima. Ali sada, ona zaćuti, pravi se da čita, ili je za kompjuterom, kao da je nešto strašno važno.

Silvija se mijenjala a ja nijesam mogao tu ništa da učinim.

I tako, ćutim, pored prozora sam, pada kiša, gledam kapi, jednu, drugu, sedamdesetprvu, kako lupnu u staklo i sliju se do dna, nestanu. Nasmiješim se. Pomislim: da sam tamo, ovo rekao Silviji, prošaputala bi: ništa ne može da nestane.

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Da li ptica bira gdje će

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0