Priče o Silviji – Gledao sam vijesti

| May 15, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

 

Gledao sam vijesti

Gledao sam vijesti, Silvija me prije otvaranja vrata i pozdrava, kao neka ti bude lijep dan, pita – Zašto ustaješ tako rano kada ne moraš, i još se odmah uhvatiš za daljinski i vrtiš kanale.

Užasan je daljinski, pomislio sam tog jutra, ali nijesam rekao Silviji, već je bila u kupatilu, ona ne govori, ali svaki pokret izjutra zna, sve kao po koncu, kao neki ritual, a i da nije bila u kupatilu ne bih joj rekao ništa, ne bih ništa rekao o užasu daljinskog, ta promjena, samim pritiskom na dugme, znam šta bi mi rekla, da mogu slobodno da ga bacim i da ustajem kada hoću da mijenjam kanale, ali ja nijesam želio da ustanem, bilo mi je fantastično dobro da u jednom trenutku vidim gole noge, dugačke i lijepe, neke žene, zatim ćelavog muškarca, zatim list nacrtan u svesci sa linijama, bogomoljku koja liči na list, oblake, kornjaču, more. Silvija je rekla ćao, a ja sam rekao zdravo i gledao slike na TV-u – dva dječaka, blizanci od pet godina, utopili se u moru, njihova majka sjedi, kamera je zumira, njeno lijepo, mirno lice, kao da je usred meditacije, kaže: ostavila sam ih u parku, samo na par minuta, nije mi jasno šta se desilo. I još kaže: samo da mi neko pomogne da ih sahranim, ne znam kako da ih sahranim. Vrata su se otvorila, ušla je Silvija. Zaboravila sam ključeve – rekla je iako je nijesam ništa pitao, niti sam namjeravao.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Silvija nije imala vremena

 

Tags: , , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Gledao sam vijesti

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0