Priče o Silviji – Građanin, potrošač

| January 15, 2013 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Građanin, potrošač

Građanin, potrošač – šaputao sam dok sam kroz prozor gledao kako čiste ulicu, stavljaju razne ukrase i lampe, bliži se Božić i Nova Godina.
Nije to ništa strašno, ne moraš da glumiš da si toliko zabrinut – rekla bi mi Silvija da je bila kući.
Ona ne bi vjerovala da sam zabrinut. Ona smatra da se ja uvijek pomalo sprdam i sa svojim razmišljanjima i sa svojim patnjama, bolima, radostima, ostalim…
Građanin, potrošač, šaputao sam u prozor dok je mrak padao i ulica blistala novim sjajem.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Građanin, potrošač

by Slobodan Šabeljić time to read: <1 min
0