Priče o Silviji – Hodao sam i nijesam znao

| January 30, 2014 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Hodao sam i nijesam znao. Kako sam mogao da znam? Nijesam znao. Kada sam, slučajno, kao sve što je, i saznao, šta sam mogao da uradim? Samo, samo dvije solucije sam imao na raspolaganju. Da se borim. Ili da odem. Razmišljao sam: ako se budem borio, izgubiću, sigurno. Razmišljao sam: ako pođem, možda Silvija neće htjeti da ide sa mnom. U prvom slučaju, poraz je neizbježan. U drugom slučaju, poraz je skoro neizbježan. U drugom slučaju ima nade.

Kako sam mogao znati?

Dvije stotine (i brojem: 200) kamera u gradu pratile su svaki moj korak, svaki moj pogled, naglo skretanje, osmjeh uplašenoj djevojčici, ozbiljnost pred klovnom, krišom isplažen jezik samom sebi u izlogu. Sve je ostalo zabilježeno. Kakva odvratnost, kakav užas, kakav strah!

 

 

 

 

 

 

Tags: ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Hodao sam i nijesam znao

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0