Priče o Silviji – Jednom, snimao sam u kafeteriji

| October 16, 2013 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Jednom, snimao sam u kafeteriji

Jednom, snimao sam u kafeteriji. Sjedio sam za stolom do ulaza tako da je škripa vrata (koliko je bolje da škripi, nego da su nečujna, kako je nekad lijepa, nekad strašna, riječ: nečujna) dobro čula, a i razgovor, žustar, oštar, mnogo je ljudi ulazilo, izlazilo, konobari su se dovikivali, iako nijesam pušač, poželio sam da na snazi nije zakon o zabrani pušenja u kafeterijama i to, već da uz tu viku, uz tu škripu, da se provlači i dim, teški dim desetina cigara. Ah, pomislih, ne bih mogao snimiti dim. Ah, pomislih, Silvija bi mi, možda, da nije previše zauzeta, da je sa mnom ovdje, rekla: čuo bi se dim, čuo bi se i dim kroz svu tu viku i škripu. Nije to nemoguće. Ali dima nije bilo, i nijesam ni želio, iako sam lako mogao, da ga zamislim.

I onda, vidio sam Silviju, stajala je nedaleko od kafeterije i razgovarala sa nekim, telefonom. Kako je to bilo fantastično. Silvija, kroz prozorsko, potpuno čisto, staklo, tako blizu, a potpuno drugačija. Zamislio sam da je ne poznajem. I opet, odmah mi se svidjela i nasmiješio sam se toj nepoznatoj koja pažljivo sluša nekog, može li se reći sa druge strane, kad žice nema i poželio da uđe u kafeteriju, sjedne blizu mene i pita me može li da pogleda novine na stolu.

 

 

 

 

 

 

Tags: ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Jednom, snimao sam u kafeteriji

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0