Priče o Silviji – Kada mi je Silvija prebacila

| March 28, 2014 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Kada mi je Silvija prebacila

Kada mi je Silvija prebacila, baš tako prebacila, a ja to ne volim, ne volim kritike mislim niko ih ne voli, da sam uvijek pričao da mi je svejedno gdje sam, da je u osnovi svuda isto, iste kafane, pekare, groblja, rituali, sada i koka kola i televizija, a da sada govorim o povratku, nijesam se složio, rekao sam: nema veze to stvarno sa odlaskom i povratkom. Šta da radim, šta da radim.

Kako je sjećanje strašna stvar. Još prije neki dan (šta je dan?) rekao sam Silviji:

Pregaženi mrav.

Pa:

Šega nanosi strašan bol drvetu.

Pa:

Ljude snimaju kamerom dok im kidaju glave.

Pa:

Neko mašta o suncu i padne u provaliju.

Kakva greška, kakva strašna greška.

Sanjao sam da smo se vratili. Sanjao sam balkon, i more, i izmišljanje pjesama.

Da, nekada smo izmišljali pjesme a sada nemamo vremena, u stvari Silvija nema vremena nizašta, samo posao, tuširanje, dezodoransi.

Poslije par dana od tog mog sna samo je rekla:

Na potoku jedna mačka sjedi.
Zapanjio sam se. Rekao:
Svoga dragog mačka ona gledi.

Silvija se vratila.

 

 

 

 

Tags: ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Kada mi je Silvija prebacila

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0