Priče o Silviji – Kako možeš ništa da ne radiš

| June 8, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Kako možeš ništa da ne radiš

– Kako možeš ništa da ne radiš – pitala me je Silvija, ali ne nešto bijesno ili ne znam kako već obično, pomirljivo, kaže:
– Kako možeš ništa da ne radiš. Ja bih tako poludjela.
– Kako možeš da radiš – pitao sam je, onako, obično, pomirljivo – Ja bih tako izludio.
– Ipak, radim nešto, nešto stvaram, doprinosim nečemu što je dobro, što čini ljudima, drugim ljudima, dobro.
– Misliš da to što radiš donosi ljudima dobro?
– Da.

Nijesam htio ništa više da pričam. Bože, pomislio sam, šta ja radim sa Silvijom? Kako je moguće da smo zajedno toliko godina? O čemu mi pričamo, šta su nam zajednička, neka, ne znam tamo, interesovanja? Kako je moguće da sam sa nekim ko misli da to što radi  pomaže drugim ljudima? Pomaže samo sebi, samo sebi pomaže, čak i to lažno i neiskreno radi. Svijet će se jednog dana kao šibica ugasiti. Probajte da zamislite to. I tebi Silvija, kažem. Kada budeš ovo čitala. Pomisli, samo na trenutak: svijet će se jednog dana, kao novogodišnja prskalica, ugasiti. Zar to nije divno?

Sledeća priča: Priče o Silviji – Izgleda da sam jedno shvatio 

Tags: , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Kako možeš ništa da ne radiš

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0