Priče o Silviji – Kako smo daleko od smrti

| December 29, 2013 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Kako smo daleko od smrti

Kako smo daleko od smrti. Kako smo blizu smrti. Nekada je bilo drugačije. Ja mogu da zamišljam. Da stanem na nadvožnjak, ispod automobili jure i do 150, možda i 200, kilometara na sat, i da pomislim da skočim. Pitanje za Silviju, pitanje koje joj neću postaviti: Da li od mene zavisi, samo od mene zavisi, Silvija? Da preskočim ogradu i skočim na auto put. Da li od mene zavisi, Silvija? Ili od tebe, Miki Mausa, Fridriha Barbarose, neke porno glumice? Pitanja, mnogo pitanja čekaju Silviju, kad tad.

Kada prelazim nadvožnjak uopšte ne gledam na auto-put. Šetam preko nadvožnjaka i gledam kuće i drveće koje, svakim mojim korakom, postaju sve bliže, da ne kažem veće.

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Kako smo daleko od smrti

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0