Priče o Silviji – Pisao sam Silviji pisma

| September 11, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Pisao sam Silviji pisma

Pisao sam Silviji pisma i ostavljao u određene knjige, za koje sam znao da su joj drage, ili za koje je govorila da će ih pročitati. Napišem joj nešto o slobodi i strahu od smrti i stavim pismo u knjigu koju sam joj poklonio, kada smo kretali, zamislite, i na aerodromu može da se kupi knjiga, i to na istom mjestu gdje i duvan i porno magazini i čaša sa grbom naše zemlje, poklonio i čuo riječi: divno, ovo odavno želim da pročitam.

Ostavio sam prvo pisamce u tu knjigu, na 67. strani, iznad riječi o slobodi i strahu, papirić sa mojim rukopisom i riječima o strahu od smrti i slobodi, ostavio knjigu i čekao i ništa se nije dogodilo, Silvija mi ništa nije rekla, svakog jutra isto, češljanje, klozetska šolja, nova četkica za zube jakih dlačica. Uveče je pitam: zašto ne pročitaš nešto. Pogleda me kao da sam je pitao nešto glupo ili pogrešno, ne znam. Kaže: znaš da moram da se uveče pripremim za posao. To je osnovni dio organizovanja vremena, uopšte. Uveče pregledati zadatke za sjutra.

Vizuelizacija – rekao sam.

Da, vizualizacija – potvrdila je Silvija.

 

Tags: , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Pisao sam Silviji pisma

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0