Priče o Silviji – Ponekad smo ja i Silvija bili mamurni

| May 29, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Ponekad smo i ja i Silvija bili mamurni

Ponekad smo i ja i Silvija bili mamurni. I to nije bilo dobro, i kako su godine prolazile i kako smo stigli ovdje među strani svijet, nerazumljivi, dosadni i radni, bilo je sve gore.

Kada sam mamuran ponekad mi se priviđaju stvari. Ne miševi i tome slično, već npr. vidim da Silvija ima neku mrlju na ramenu, kao od čokolade ili eurokrema, priđem, mrlje nema. Šta sam mogao da kažem nego da ću, alkohol, ostaviti. Ili mi se učini da mi iza leđa pokazuje nepristojni gest, rukom, ili da plazi jezik, pokušavam da je vidim u obrisu televizora i tražim program sa nekom tamnijom slikom, ili jednostavno, i za to postoji dugme na daljinskom, smanjujem svjetlost da vidim njen obris za stolom, za kompjuterom. I ne uspijem nikad. I shvatim da sam mamuran i paranoičan.

Silvija kaže:
– Reci: ja sam alkoholičar.
– Neću – kažem – reci ti.
Ona bez problema kaže:
– Ja sam alkoholičarka.
– Ti bi rekla sad: ja sam ubica ili ne znam nešto gore.
– Reci – rekla mi je.
– Neću – rekao sam.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Silvija kaže: dobro, i ovdje postoji korupcija

Tags: , , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Ponekad smo ja i Silvija bili mamurni

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0