Priče o Silviji – Sanjao sam da sam kao Silvija

| January 5, 2013 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Sanjao sam da sam kao Silvija

Sanjao sam da sam kao Silvija. Da ustajem rano, gledam sopstvene oči u ogledalu i razmišljam pozitivno dok četkica odnosi tragove lošeg sna sa desni, zuba, i da ne zaboravimo, jezika, da sam kao Silvija, da imam tremu pred neki važan sastanak, pa da malo-malo idem u WC, pa da se nerviram jer sam nervozan a volio bih da sam kao onaj tamo iz nekog filma, mrtav hladan, ah mrtav i ah hladan, kao špricer, kao santa leda, čeličnog pogleda, snažnog stiska ruke, sanjao sam da sam kao Silvija i nije mi bilo pravo, da sam kao Silvija, da imam dobru platu, a da ne spavam dobro.
Rekao sam joj:
– Nije tebi lako.
Rekla mi je:
– Ja volim ono što radim.
Sanjao sam da sam kao Silvija i kada sam se probudio pomislih na more. Jedna terasa, pogled na zaliv, jesen i uzburkana voda, crta pučine, daleko, Silvija u sobi čita, kafa će uskoro da provri.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Sanjao sam da sam kao Silvija

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0