Priče o Silviji – Silvija i naša priča

© Srđa Dragović

Silvija i naša priča

Silvija i naša priča. Nastavljala se iz dana u dan. Nije pričala o svom poslu. Niti sam je pitao. Jednom mi je rekla da se sve u društvu tako brzo mijenja da je kompaniji teško da se prilagođava, iznova i iznova. Moramo misliti 100 na sat i biti uvijek kreativni da bi uopšte ostali u trci.

Nijesam joj ništa rekao ali sam te noći opet bio tužan. Gledao sam, kroz prozor, samo dio neba koji je mogao da se vidi od građevina, ljudskih, nekoliko zvijezda iznad, uzbuđeni pločnik ispod mene. Bio sam tužan kao nikada do tada. Zbog trke, 100 na sat, zbog Silvije, onih koji u trci svakodnevno padaju, dižu se, padaju, umiru, umiru ne shvatajući da su mogli da ne učestvuju u toj trci, da sjede mirno na travi i posmatraju, vesele se, tapšu. Nikada ove riječi ne bih rekao Silviji. O, imala bi ona odgovore, itekako. Samo, kada bi počela da priča, zatvorio bih rukama uši i zapjevao neku staru revolucionarnu pjesmu.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Silvija i naša priča

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0