Priče o Silviji – Svjetla grada su me uvijek fascinirala

| July 24, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Svjetla grada  su me uvijek fascinirala

Svjetla grada su me uvijek fascinirala tako da smo Silvija i ja, u svakom gradu gdje smo bili, tražili najviše kote – neko brdo, vidikovac, soliter, da bi gledali treperava svjetla, prozore iza kojih svijetle televizori i ljudske duše, milioni različitih svjetlosti, milioni različitih misli pred san. Volio sam to, bilo mi je dobro, kao da plovim po svjetlu, kao da sam dio svjetla koje razgoni mrak.

Kada smo došli ovdje, jednom smo samo išli da vidimo svjetla, a i tada smo morali brzo da se vratimo jer su Silviju čekali na nekoj večeri.
– Ostani ti – rekla mi je Silvija
Kakva glupost! Gledati svjetla bez Silvije je isto kao i ne gledati svjetla.
– Neću. Idem kući – rekao sam.
Ali nijesam izdržao i ujutru za doručkom sam rekao:
– Posao je najogavnija i nasmrdljivija stvar na planeti.
– Šta je sad? – pitala je dok je mazala krišku hleba.
– Mislim, otkad smo došli ne idemo od grada do grada da vidimo svjetla. I to je strašno jer možemo to da radimo, a ne radimo. I sjutra kada umremo, ili šta znam, za nekoliko godina biće nam žao, stvarno žao što svjetla nismo posmatrali.
– Možda meni neće biti žao – rekla je Silvija.
– Biće ti žao. Biće.

 

Tags: , , , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Svjetla grada su me uvijek fascinirala

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0