Priče o Silviji – Zašto o tome pričaš kada to nije tačno

| November 17, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Zašto o tome pričaš kada to nije tačno

– Zašto o tome pričaš kada to nije tačno – rekla mi je Silvija – Jeste bolje, ali ne toliko. I ovdje ljudi hoće novac preko noći.

Vodiću te na jedno, jedno posebno mjesto.
Noć kada pada tada sam srećan.
Kada se približava kraj, ja se tada radujem.
Jednostavno radujem.

Bio sam konfuzan u razgovorima sa Silvijom i Silvija mi je to rekla.
– Strašno si konfuzan. Jedan dan mi govoriš da je sve bolje ovdje, drugi dan da je ovdje sjedište zavjere protiv nas, baš nas, a treći put govoriš da je svejedno i da je isto i tamo i ovdje i gore i dolje. Ne možeš tako.

Zašto ne bih mogao. Pomislio sam, ali nijesam izgovorio te riječi.

Nijesam želio da se Silvija ljuti.

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Zašto o tome pričaš kada to nije tačno

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0