Silvija je pušila i ja sam pušio – Priče o Silviji (5)

| May 27, 2017 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Silvija je pušila i ja sam pušio, dok nijesmo krenuli, u stvari pušili smo i ovdje dok smo imali cigareta. Silvija je uvijek koristila upaljač, a ja šibice, jednom je duvao vjetar, bilo je strašno, a Silvija nije imala upaljač. Dao sam joj šibice ali nije uspjela, prvi, drugi, treći put, vjetar je bio suviše jak.

Ostalo je samo jedno palidrvce.
– Neću uspjeti – rekla mi je.
Uzeo sam šibicu, treba neke stvari znati, pripalio je i rukama zaštitio od vjetra. Silvija je zapalila cigaretu.

Ah kako je strašno kada vjetar duva, u jednom stripu sam pročitao rečenicu neko je rekao, jedna žena je rekla: duvaj, prokletniče, duvaj…

Došli smo ovdje i kada smo potrošili zalihe cigareta, prestali smo da pušimo.

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Silvija je pušila i ja sam pušio – Priče o Silviji (5)

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0