Konkursi

Raspisan konkurs za nagradu “Vranac – najbolja kratka priča 2014”

Knjižara “Karver” i festival “Odakle zovem”, uz podršku “13. jul – Plantaže” raspisuje peti međunarodni konkurs za nagradu ”Vranac – najbolja kratka priča 2014”.

Konkurs će biti otvoren na sajtu www.karver.org od danas do 15. marta 2014, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču biće dodijeljene za vrijeme održavanja šestog međunarodnog festivala “Odakle zovem” u Podgorici”, saopšteno je na juče održanoj konferenciji za novinare povodom otvaranja međunarodnog konkursa i najave predstojećeg festivala “Odakle zovem”, koji knjižara “Karver” organizuje od šetog do 11. juna 2014.

Uslovi za učešće na konkursu su da priča mora biti napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku, priča ne smije da bude ranije objavljena i ne duža od 20.000 karaktera, šalje se isključivo u elektronskoj formi pod šifrom preko veb portala www.karver.org (gdje se nalazi pristup i uputstvo za slanje).

Izbor najboljih priča po odluci žirija, koji tradicionalno radi u sastavu Božo Koprivica (esejista, književnik i dramaturg iz Beograda), Teofil Pančić (esejista i pozorišnji i književni kritičar iz Beograda) i Enver Kazas (teoretičar književnosti i pjesnik iz Sarajeva), biće objavljen na veb stranicama www.karver.org i www.odaklezovem.com do šestog juna 2014. Autori imaju pravo da pošalju samo jednu priču, a prijavljivanjem za nagradu na konkursu, ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, da odabrane priče objavi. Rok za slanje je 15. mart, a tema konkusra je slobodna.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar: