Konkursi

Regionalni konkurs književnog časopisa Avlija

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme “Avlija” u Crnoj Gori raspisala je konkurs za izbor najboljih neobjavljenih pjesama i priča u regionu za 2012. godinu.

Autori koji žele da konkurišu mogu da pošalju najviše tri pesme, odnosno jednu priču.

Prijavljene pesme i priče trebalo bi da budu napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku, ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom. U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika – romskom, albanskom, makedonskom, slovenačkom ili nekom drugom, uz original, moraju poslati i prevod na jednom od navedena četiri jezika.

Sve nagrađene pjesme i priče biće objavljene u časopisu “Avlija” u februaru 2013. godine, kao i na sajtu Konkursi regiona.

Svi autori najbolje poezije i proze će biti nagrađeni plaketom, novim brojem časopisa “Avlija” sa najboljom poezijom i prozom i foto-monografijom Rožaja.

Ostali, izabrani autori pesama i priča biće kontaktirani i od njih će se tražiti pristanak da se njihovi radovi objave u narednim brojevima štampanog izdanja časopisa “Avlija” ili na književnom internet portalu “Avlija” čiju izradu je sufinansirao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a koji će početi da radi 1. januara 2013. godine.

Pesme i priče treba slati na e-mail avlija.rozaje@gmail.com

Konkurs je otvoren do kraja decembra.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. februara 2013. godine na portalu www.konkursiregiona.net.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.