Fenomeni

Milena Bogavac – Ljubav se nosi u tri lepe [Knjiga dana]

 

Knjiga dana Narodne biblioteke Srbije

 

Prvi roman uspešne dramske spisateljice Milene Bogavac odiše životom. Nesreća i sreća njene junakinje vise na vratima, a ona se usteže i nikako da ih otvori i uđe u svoj život. Ona se, ipak, nekako, sama otvaraju i ona ulazi u svet s druge strane ogledala.

U nepodnošljivoj novogodišnjoj histeriji i buci žestoko počinje njena borba za dah. Ejmi pokušava da u isto vreme ostvari dva gotovo nemoguća zadatka. Da opstane, relativno srećna, u ovom i ovakvom svetu, i da privuče ozbiljniju pažnju izvesnom Pankeru. Svet je, pa, nepovratno pogrešan i užasno komplikovan, a Panker je, izgleda,nepovratno komplikovan i užasno pogrešan. Njena sreća je, stoga, na neobično tankim nogama. A te noge su dobile noge.

 

Prvi roman Milene Bogavac LJUBAV SE NOSI U TRI LEPE

Ljubav, partnerski odnos i seks su vrlo ozbiljne stvari, ovo je pokušaj da vratim dostojanstvenost ljubavnog vikend romana, kaže Bogavac.

Dramska spisateljica Milena Bogavac predstavila je svoj prvi roman „Ljubav se nosi u tri…“ („Čarobna knjiga“) u prostoru „Dorćol Platz“. Neobičnu promociju autorka je upotpunila recitovanjem slem poezije na oduševljenje mnogobrojne publike.

„Ljubav se nosi tamo gde i vaše stranke, ljubav se nosi tamo gde i vaše banke, ljubav se nosi tamo gde i naša klasa, na marginu, u p… materinu, u k… siromaštva. Ljubav se odnela pa moram da psujem. Ljubav je otišla i nema ko da čuje. Ljubavi nema, nije tema, to je problem. Teško da imamo ozbiljnije probleme“, bio je deo predstavljanja ovog romana pa smo pitali autorku da li je ovo ljubavni ili antiljubavni roman.

Ona dodaje da pored ljubavne priče u knjizi ima i mnogo informacija koje se tiču jednog miljea iz kog su junaci, a o tom miljeu, kako navodi, nije mnogo pisano u našoj savremenoj književnosti.

Latinović: Životno i sočno

 

http://www.blic.rs/kultura/vesti/prvi-roman-milene-bogavac-ljubav-se-nosi-u-tri-lepe/68st594