Fenomeni

Poziv Exita volonterima iz celog regiona

Fondacija Exit poziva mlade iz regiona, koji žele da steknu dragocena iskustva na najboljem evropskom festivalu 2013. godine, da se prijave na konkurs “Volunteer – volume up” i tako postanu deo tima volontera festivala Exit u Novom Sadu.

Konkurs je  otvoren od 5. do 15. juna

Exit već godinama snažno podržava volonterizam podstičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju sa ljudima iz celog sveta. Sa iskustvom u radu sa preko 4.000 volontera od 2010. godine, Exit fondacija teži da ove godine, u duhu stalnog napretka, afirmiše volonterski program i na regionalnom nivou.

“Regionalno povezivanje je važna tema EXIT fondacije koja se bavi, između ostalog, i razvojem mladih. Želimo da mladi volonteri kroz angažovanje na EXIT festivalu, družeći se ljudima iz različitih gradova i zemalja regiona, kroz timski rad, zajednički razviju nove veštine, osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, poboljšaju znanje stranih jezika i steknu uvid u organizaciju najboljeg evropskog festivala”, rekao je direktor Exita Dušan Kovačević.

Mladi su pozvani da se na konkursu opredele i za pomoć u uklanjanju posledica od poplava u zavisnosti od potreba i prioriteta, i na taj način pomažući na najrazličitijim poslovima, zajedno ukažu na potrebu dugoročnog angažmana i osećaja solidarnosti i zajedništva, a ne samo trenutne inicijative.

Zainteresovani koji žele da se prijave na konkurs “Volunteer – volume up” i postanu deo velikog tima regionalnih volontera Exita mogu da se prijave preko aplikacije na linkuhttp://apps.exitfest.org/node/add/volonteri.

Da bi postao Exit volonter, kandidat mora biti punoletan, ne sme biti krivično gonjen, a pre svega mora proći selekciju.

Uz obavezu angažovanja ne više od 6 sati u toku jedne smene, volonterima će na Exit festivalu biti obezbeđen ulaz, hrana, voda i smeštaj u kampu (ukoliko za tim imaju potrebu), dok put i ostale lične troškove snose sami.

Volontiranje će trajati od 7. do 14. jula, pre i tokom Exit festivala, a po završetku volontiranja, volonteri dobijaju sertifikat koji dokazuje njihovo angažovanje.

(SEEcult.org)