Konkursi

Poziv Exita volonterima iz celog regiona

exit-festival-logo

Fondacija Exit poziva mlade iz regiona, koji žele da steknu dragocena iskustva na najboljem evropskom festivalu 2013. godine, da se prijave na konkurs “Volunteer – volume up” i tako postanu deo tima volontera festivala Exit u Novom Sadu.

Konkurs je  otvoren od 5. do 15. juna

Exit već godinama snažno podržava volonterizam podstičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju sa ljudima iz celog sveta. Sa iskustvom u radu sa preko 4.000 volontera od 2010. godine, Exit fondacija teži da ove godine, u duhu stalnog napretka, afirmiše volonterski program i na regionalnom nivou.

“Regionalno povezivanje je važna tema EXIT fondacije koja se bavi, između ostalog, i razvojem mladih. Želimo da mladi volonteri kroz angažovanje na EXIT festivalu, družeći se ljudima iz različitih gradova i zemalja regiona, kroz timski rad, zajednički razviju nove veštine, osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, poboljšaju znanje stranih jezika i steknu uvid u organizaciju najboljeg evropskog festivala”, rekao je direktor Exita Dušan Kovačević.

Mladi su pozvani da se na konkursu opredele i za pomoć u uklanjanju posledica od poplava u zavisnosti od potreba i prioriteta, i na taj način pomažući na najrazličitijim poslovima, zajedno ukažu na potrebu dugoročnog angažmana i osećaja solidarnosti i zajedništva, a ne samo trenutne inicijative.

Zainteresovani koji žele da se prijave na konkurs “Volunteer – volume up” i postanu deo velikog tima regionalnih volontera Exita mogu da se prijave preko aplikacije na linkuhttp://apps.exitfest.org/node/add/volonteri.

Da bi postao Exit volonter, kandidat mora biti punoletan, ne sme biti krivično gonjen, a pre svega mora proći selekciju.

Uz obavezu angažovanja ne više od 6 sati u toku jedne smene, volonterima će na Exit festivalu biti obezbeđen ulaz, hrana, voda i smeštaj u kampu (ukoliko za tim imaju potrebu), dok put i ostale lične troškove snose sami.

Volontiranje će trajati od 7. do 14. jula, pre i tokom Exit festivala, a po završetku volontiranja, volonteri dobijaju sertifikat koji dokazuje njihovo angažovanje.

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.