Kako je dobro što postoji satelitska antena – Priče o Silviji (2)

| February 19, 2017 | 0 Comments

© Srđa Dragović

 

Kako je dobro što postoji satelitska antena. Kablovska televizija! Nigdje ne moram izlaziti, sjedim i preživam svjetove, pa ih varim, polako, pa opet, i sve tako.

– Nije ti to rješenje – Silvija je rekla, šaljivo, mislila je da ne mislim stvarno da samo gledam te fantastične svjetove, da ih gutam, da patim u njima, da se smijem, da budem ozbiljan, da razmišljam o životu, o smislu.
– Dosadiće ti – rekla je Silvija
– Sve dosadi – rekao sam, namjerno.

Silvija je došla da radi. Ja sam došao sa Silvijom.
Da se utopim.
Ili preživim.
Bar da pokušam.

 

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Kako je dobro što postoji satelitska antena – Priče o Silviji (2)

by Slobodan Šabeljić time to read: <1 min
0