Tošković i Krcun plove kafanom ka jugu

Foto: Ernst Haas

Tošković je odrečno odmahnuo glavom Krcunu kada mu je ovaj rekao da mora da uključi grijalicu u sobi jer su dani već postali hladni i jer će uskoro biti još hladnije.

  • Neću – rekao je Tošković.

  • Ne zapovijeda meni tijelo.

  • Hladnoća je samo u glavi.

  • Ona u stvari ne postoji.

Krcun je htio reći da hladnoća postoji ali se sjetio plavokose konobarice, pozvao je i naručio za sebe bijelo vino, a za Toškovića čaj od nane i čivas.

Kako bi bilo dobro da sad neko zapjeva, a da kafana zaplovi kroz decembarsku noć, negdje ka jugu – pomislio je Krcun i zamislio kako on i Tošković izlaze iz kafane i vide – plažu, more i sunce popodnevno, sunce koje im izdužuje sijenke na pijesku.

Tags: ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Tošković i Krcun plove kafanom ka jugu

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0