Priče o Silviji – Silvija je voljela da vodi ljubav

| April 29, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Silvija je voljela da vodi ljubav

Silvija je voljela da vodi ljubav, ali je jednom došla kući kasno i pitala me, začudio sam se, otkud to, to se ne pita, nekako ne zna čovjek šta da odgovori, pitala me:
– Misliš li da ću ja biti jedina osoba sa kojom ćeš voditi ljubav, do kraja života.
Do kraja života, prošaputao sam, kakve riječi, kraj, život – kakve riječi. Balansiram nekad, nekad ateriram glavom na već krvave pločice.
– Ne znam – rekao sam.
– Nemam pojma – rekao sam.
– Kako to strašno zvuči, zar ne – pitala je, a ja sam pomislio ako je bila sa nekim drugim možda joj je sada žao, žali me jer nijesam bio sa nekom drugom, i zašto bih bio nemam pojma.

Silvija je drugačija svakog dana, i izmišljamo razne situacije, i nikada nam nije dosadno dok se naša tijela, da tijela naša, naše meso.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Na televiziji sam volio emisije o uredjenju kuće

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Silvija je voljela da vodi ljubav

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0