Konkursi

Književni konkurs Ulaznica 2015

ulaznica-jpg_660x330

Časopis Ulaznica i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” raspisali su književni konkurs “Ulaznica 2015” za neobjavljene priče, pesme i eseje.

Pravo učešća na književnom konkursu “Ulaznica 2015” imaju svi autori/ke koji pišu na bhsc jezicima.

Radovi se primaju do 15. septembra 2015. godine na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: za Konkurs Ulaznica 2015.

Radovi se ne mogu slati elektronskom poštom.

Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija konkursa “Ulaznica 2015”.

Otkucane ili odštampane radove treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke poslati u posebnoj koverti koja se prilaže uz radove.

Očekuje se da stigne najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je moguće konkurisati u sve tri kategorije.

Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 15.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Rukopisi treba poslati u tri primerka, a ne vraćaju se autorima.

Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa “Ulaznica”, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, u Zrenjaninu, u petak, 11. decembra 2015. godine, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj “Ulaznice” u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Kontakt za dodatna obaveštenja: +38123566210 ili zrulaznica@gmail.com

(SEEcult.org)

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.