Priče o Silviji – Gledao sam film dok Silvija nije bila tu

| April 1, 2012 | 0 Comments

© Srđa Dragović

Gledao sam film dok Silvija nije bila tu

Gledao sam film dok Silvija nije bila tu o nekim drugovima i jedan je imao ženu, a drugi se zaljubio u nju, i kao njih dvojica nešto o tome pričaju, i kao to je normalno da ti se svidi žena nekog druga ili nekoj ženi muž neke drugarice, kao, to je normalno. Ja nijesam imao druga, ali sam ipak pitao Silviju o tome. Pitao sam šta je to. Šta znači sve to.

Silvija mi je rekla da je jednom muž ili momak njene drugarice pitao na nekoj žurci da li se brije, da li brije međunožje i kako je ona sasvim normalno odgovorila na to, i da je tek kasnije pomislila da to možda i nije umjesno pitanje, bez obzira što pita momak njene drugarice, mislio sam i rekao joj da to nekako i nije umjesno pitanje pa da i nije taj drug, odnosno momak drugarice, da je bilo ko, pop ili doktor, to pitao, nekako je lično previše, ali šta uraditi u tom trenutku to je možda pravo pitanje, kako smo nekada zbunjeni, pa ne znamo da li da urlamo ili da se našalimo ili nasmijemo, kao nema veze svijet je super mjesto za život.

– Kako je samo autoritativan moj šef – rekla  mi je Silvija.

Nijesam ništa rekao.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Silvija je pušila i ja sam pušio

Tags: , ,

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Gledao sam film dok Silvija nije bila tu

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0