Priče o Silviji – Nekada smo bili slični

© Srđa Dragović

Nekada smo bili slični

Nekada smo bili slični i što se tiče novca. Sada se sve promijenilo jer se promijenila Silvija.
– Ionako – rekao sam joj – novac me ne zanima, dnevno mi je dovoljno, eto, ne znam sada tačno, za malo hrane jer moram da jedem…
– Ne bi plaćao struju, vodu…
– To sam zaboravio – rekao sam – to jeste problem. Potrebna je i struja i voda. I TV.

Ili sam se ja promijenio. Nema nostalgije. Gledam TV, a čujem dozivanje sa ulice, svađu, i to na našem jeziku, ko zna šta se desilo, odnekud trešti kasetofon, mogu da ustanem da pogledam kroz prozor, i ne znam zašto to ne činim, sjedim i gledam TV, vijesti, neka vlada će da padne jer je koalicioni partner uskratio podršku zbog korupcije nekih političara, i ne ustajem, eto, može mi se.

Sledeća priča: Priče o Silviji – Silvija je voljela da pliva

Tags:

Category: Art

Slobodan Šabeljić

About the Author ()

Slobodan Šabeljić rođen je u Nikšiću. U vrijeme istorije, žestokih tuča i demonstracija u Beogradu završio Filološki fakultet, te godine nijesu pojeli skakavci. Nikada nije pisao za djecu i odrasle. Piše za one koji čitaju. Knjigu pripovijedne proze „Heroji“ objavio je 2009. godine. Knjiga „Priče o Silviji“ objavljena 2010. godine bila je predložena za regionalnu nagradu Meša Selimović. Knjigu priča "52 kratke priče o evropskom fudbalu" objavio je 2012. godine. Roman pod nazivom "Ovo nije roman" objavljen je 2013. godine. Izdavačka kuća Rende iz Beograda 2014. godine je objavila novo izdanje knjige "Priče o Silviji". Knjigu "Barselona jedna priča" objavio je 2015. godine a zbirku priča "Berač pamuka" 2016. godine. U međuvremenu, piše i diše. Punim plućima.

Leave a Reply

Art

Priče o Silviji – Nekada smo bili slični

by Slobodan Šabeljić time to read: 1 min
0