Konkursi

Bila jednom jedna zemlja, po imenu Jugoslavija

Izdavačka kuća Clio objavila je “Istoriju Jugoslavije u 20. veku” ugledne nemačke istoričarke Mari Žanin Čalić, a tim povodom raspisala je nagradni konkurs za sve jugonostalgičare i one koji pamte lepše strane života u bivšoj SFRJ.

Clio poziva čitaoce konkursom „Bila jednom jedna zemlja, po imenu Jugoslavija…“ da budu kreativni i podele svoje pozitivne asocijacije na život u Jugoslaviji.

U inbox fan-stranice kuće Clio na Fejsbuku moguće je poslati fotografije (stare – kao uspomene na detinjstvo i mladost, ili nove – kao autorski prikaz jugonostalgije); crteže ili ilustracije (fotografisane ili skenirane kako bi mogle biti objavljene); pisane poruke – kratke tekstove ili pesme; autorske video-klipove do jednog minuta…

Konkurs je otvoren do 23. juna.

Najbolji rad biće onaj koji dobije najviše lajkova, a rad s najviše lajkova dobiće na poklon knjigu “Istorija Jugoslavije u 20. veku”.

Drugoplasirani će dobiti roman “Proleterka” Fler Jegi, dok će trećeplasiranom pripasti poklon-paketić koji će podsetiti na vreme pionira, kao i dve ulaznice za izložbu “Živeo život” koja je do 31. jula otvorena u Robnoj kući Beograd u Knez Mihailovoj 5.

(SEEcult.org)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.