Art Projekti

Crnogorski umjetnički kružok – Zapisi u vremenu

U okviru projekta Crnogorski kulturni kružok koji je podržan od strane Ministarstva culture Crne Gore objavljena je zbirka “Zapisi u vremenu”.

Umjetničko druženje sa autorima i autorkama organizovano je u Baru. Tokom druženja pričalo se o knjizi i književnosti, čitale su pjesme i priče, razmjenjivala mišljenja i iskustva.
Gost druženja je bio i Vitaliy Blizniukov, umjetnik koji živi i stvara u Crnoj Gori u Budvi .

Druženje u Baru

Inače objavljivanje ove zbirke pomoglo je i Međunarodno udruženje književnika i književnih stvaralaca “Nekazano” iz Bara.

Crnogorski umjetnički kružok je projekat NVO Zinak podržan od Ministarstva kulture Crne Gore , u saradnji sa partnerskom NVO ” Centar za ruralni razvoj”.

Projekat je namijenjen svima , s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva.

Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih i muzičkih radionica , koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima , koji se krunišu izdavanjem zbirke za književne stvaraoce, ali i umjetničke večeri i druženja u Podgorici, Kolašinu i Baru . 

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.

Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici : Nvo Zinak

https://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.