Film

Djeca s planine Napf – Die Kinder vom Napf [Tema: Dokumentarni film]

Die Kinder vom Napf, dokumentarni, Švicarska, 2011

REŽIJA: Alice Schmid

SCENARIJ:
Alice Schmid

FOTOGRAFIJA:
Alice Schmid

SADRŽAJ:
Djeca s planine Napf priča je o sasvim drukčijem odrastanju, na planini s popisa UNESCO-ove prirodne baštine, u svijetu bez računala i interneta gdje se za dopisivanje još koristi papir i olovka. Školarci u bogatoj Švicarskoj svakog dana deset kilometara pješače do škole, nisu opsjednuta Facebookom, a omiljene igre su im one u prirodi…

https://kinotuskanac.hr/movie/djeca-s-planine-napf

Kroz iskustva djece pobliže doživljavamo što znači kad se odjednom pojavi vuk ili jastreb i zgrabi kokoš ili kako se djeca suočavaju sa surovim hirovima vremena. Redateljica Alice Schmid godinu dana živjela je u nestvarnom pejzažu oko sela Romoos, fokusirajući se na specifične detalje koje tamošnji život čine tako posebnim. Mističnost planini Napf daju i sveprisutne legende koje kažu da se grmljavina zapravo stvara u obližnjem ponoru Aenziloch, a svemu tome kumuju i drevni demoni.

Djeca s planine Napf redateljice Alice Schmid, u distribuciji Restart labela, priča je o jednom sasvim drugačijem odrastanju, na planini s popisa UNESCO-ove prirodne baštine, u svijetu bez računala i interneta gdje se za dopisivanje još uvijek koristi papir i olovka. Školarci u bogatoj Švicarskoj svakog dana deset kilometara pješače do škole, nisu opsjednuta Facebookom, a omiljene igre su im one u prirodi. Uz to, ova djeca suvereno upravljaju svim poljoprivrednim strojevima, pomažu na farmama svojih roditelja i žive život koji je gradskoj djeci potpuno nezamisliv.

Priča nas vodi od farme do farme i upoznaje s izoliranim, ali zaštićenim životom, a kroz iskustva djece doživljavamo što znači kad se odjednom pojavi vuk ili jastreb i zgrabi kokoš ili kako se djeca suočavaju sa surovim hirovima vremena.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.