Film

Film i književnost – Dejan Dabić

Nova 48. epizoda dokumentarne serije „Film i književnost“ u sklopu programske celine „Razgovori u Kući scenarija“ Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ posvećena je prošlogodišnjem Simpozijumu Festivala filmskog scenarija pod nazivom „Hrišćanstvo na filmu“ i gorućem problemu srpske kinematografije – povlačenju filmova sa domaćih filmskih smotri.

O ovim i drugim temama razgovarali smo sa Dejanom Dabićem, filmskim kritičarem, umetničkim direktorom Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma i selektorom Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, koji je stalni gost našeg serijala.

Autor i voditelj je Srđan Čeperković, dok režiju potpisuje Miroslav Stašić.

U okviru programske celine „Razgovori u Kući scenarija“ pokrenut je serijal emisija pod nazivom „Film i književnost“ gde se u vidu razgovora sa našim najznačajnijim piscima, književnim kritičarima, rediteljima, scenaristima, istoričarima i teoretičarima filma, profesorima Univerziteta, razmatraju brojna aktuelna pitanja vezana za scenaristiku, preispituju međusobne veze filma i književnosti i daje sveobuhvatni uvid u ove dve važne oblasti umetničkog ispoljavanja.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.