Konkursi

Konkurs Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija raspisalo je konkurs za idejno rješenje vizuelnog identiteta procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, koji će biti otvoren do 26. aprila. Konkurs obuhvata idejno rješenje zvaničnog logotipa i vizuelni identitet svih 35 pregovaračkih poglavlja.

Oba rješenja, kako se navodi u konkursu objavljenog na internet stranici Vlade i Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, treba da čine koncepcijski i stilski povezanu cjelinu.

Pravo učešća imaju svi studenti, saradnici i profesori umjetničkih, dizajnerskih i arhitektonskih fakulteta iz Crne Gore, uključujući državni i privatne univerzitete.

Dokumentaciju  učesnika konkursa pregledaće stručni žiri koji imenuje Ministarstvo vanjskih  poslova i evropskih integracija, a radovi će se ocjenjivati na osnovu sljedećih kriterijuma – povezanost rješenja s temom konkursa, grafički kvalitet, originalnost i mogućnost primjene.

U konkursu se navodi da će Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori dodijeliti tri lap top računara autorima najboljih radova.

Proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada biće objavljeno u sklopu obilježavanja Dana Evrope, 9. maja.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije 14 dana nakon donošenja odluke, a nagrađeni radovi biće objavljeni na internet stranici MVPEI.

Jedan učesnik (tim) ima pravo da konkuriše sa neograničenim brojem radova, ukoliko su oni dostavljeni kako zasebni elaborati.

Konkurs  ima za cilj povećanje zainteresovanosti i veću uključenost građana Crne Gore u proces pristupanja Evropskoj uniji, a predstavlja i dalji doprinos informisanju javnosti o promjenama koje će punopravno članstvo donijeti našoj zemlji i njenim građanima.

Uslove konkursa možete preuzeti na sajtu Ministarstva:
http://www.mip.gov.me/index.php/Evropske-integracije/konkurs260412.html

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.