Konkursi

Konkurs za savremeni angažovani dramski tekst

Nezavisna regionalna kulturna fondacija Hartefakt sa sedištem u Beogradu i Qendra Multimedia iz Prištine raspisuju

KONKURS

za najbolji savremeni angažovani celovečernji dramski tekst nasrpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom ili albanskom jeziku. Pravo učešća na konkursu imaju autori/ke sa prebivalištem na teritorijiHrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova.

Žiri u sastavu: Biljana Srbljanović (dramska spisateljica),  Ana Tomović (pozorišna rediteljka) i Jeton Neziraj (dramski pisac), doneće odluku o pobedničkom i sačiniti uži izbor od pet najuspešnijih dramskih tekstova.

Prva nagrada na konkursu podrazumeva dodelu novčanog dela u iznosu od  5000 EUR (neto). Ova nagrada uključuje i otkup prava na praizvedbu pobedničkog komada do kraja 2013. godine u produkciji Hartefakt fonda u jednom od regionalnih pozorišta.  Hartefakt fond i Multimedia se obavezuju da, u štampanoj formi, objave zbirke sa pet dramskih tekstova koji uđu u uži izbor konkursa na srpskom i albanskom jeziku. Pored toga, Hartefakt fond i Multimedia su spremni da podrže i podstiču umetničku afirmaciju i promociju najuspešnijih dramskih tekstova sa konkursa.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2012. godine, dok je rok za donošenje odluke žirija 15. septembar 2012. godine.

Pravila konkursa

Osnovni kriterijumi prilikom odlučivanja žirija će biti umetnička vrednost i aktuelnost teme. Dramski tekstovi koji svojom porukom podstiču nasilje, versku i nacionalnu netrpeljivost, kao i diskriminaciju po bilo kom osnovu, neće biti razmatrani kao potencijalni kandidati za nagradu. Pravo učešča na konkursu imaju samo originalni, neobjavljivani i neizvođeni radovi.

Prijavljivanje

Jedan autor ili autorka može prijaviti najviše dva dramska teksta na konkurs. U protivnom, ove prijave neće biti razmatrane.Poštanskim putem poslati jednu štampanu, nepotpisanu kopiju teksta sa šifrom, kovertu sa rešenjem šifre (ime i prezime, adresa, grad, država, kontakt telefon, e-mail adresa), kao i CD sa nepotpisanom kopijom teksta u pdf. formatu  na adresu:

(za prijave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije)

’’HARTEFAKT FOND’’
(za konkurs)
Ivana Đaje 24/1
11000 Beograd, Srbija
(za prijave sa Kosova)
Qendra Multimedia
(za konkurs)
Rr. Xhavit Mitrovica p.n.
Teatri Dodona
10000 Prishtina, Kosova

Prijave slati najkasnije do 30. juna 2012. godine.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.