Konkursi

Konkursi Ministarstva kulture Crne Gore za sufinansiranje projekata u 2016.

konkursi min kult

Ministarstvo kulture Crne Gore raspisalo je tri konkursa za sufinansiranje projekata u narednoj godini i to – dva konkursa za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, odnosno programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima, kao i konkurs za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru”.

Prijave se podnose zaključno sa 11. februarom 2016. godine.

Za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstvo kulture će sufinansirati nove projekte i programe iz likovne umjetnosti, muzičke i muzičko-scenske djelatnosti, književnosti, književnog prevođenja, zatim časopise za kulturu i umjetnost, pozorišne produkcije, kulturno-umjetničke manifestacije i festivale i filmske produkcije.

http://www.mku.gov.me/vijesti/156450/Konkurs-za-sufinansiranje-projekata-i-programa-od-znacaja-za-ostvarivanje-javnog-interesa-u-oblasti-kulturno-umjetnickog-stvaral.html

Konkurs za sufinansiranje zajedničkog crnogorskog učešća na međunarodnim manifestacijama i festivalima Ministarstvo kulture je namijenilo za realizaciju programa i projekata kojima se, kako ističu u tekstu oglasa, “obezbjeđuje zajednička i cjelovita prezentacija crnogorske kulture na referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima”.

http://www.mku.gov.me/vijesti/156467/Konkurs-za-sufinansiranje-programa-i-projekata-kojima-se-obezbjeduje-zajednicko-crnogorsko-ucesce-na-medunarodnim-manifestacijam.html

U okviru programa “Razvoj kulture na sjeveru” pomenuto ministarstvo sufnansiraće nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi u opštinama sa sjevera Crne Gore – Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak, kao i iz drugih crnogorskih opština koji će biti realizovani na sjeveru, na osnovu sporazuma o saradnji i razmjeni programa.

http://www.mku.gov.me/vijesti/156464/KONKURS-za-realizaciju-programa-Razvoj-kulture-na-sjeveru-u-2016-godini.html

Na pomenuta tri konkursa mogu se prijaviti fizička i pravna lica koja imaju prebivalište u Crnoj Gori, odnosno koja su u ovdje registrovana za obavljanje djelatnosti kulture. Uz to, fizička lica mogu konkurisati sa projektima koje samostalno realizuju kao autorsko djelo.

Pravo učešća, pak, nemaju nevladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore sredstvima planiranim za kulturu.

Na prijedlog stručnih komisija, minisarstvo će donijeti odluku o sufinansiranju projekata i programa u roku od 30 dana od dana zaključenja konkursa, a sa odabranim realizatorima ugovor će biti zaključen u roku od 30 dana od dana objavljivanja odluke o sufinansiranju. Rezultati konkursa biće javno objavljeni.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.