Konkursi

Poziv na 9. CologneOFF

Međunarodni festival video umetnosti CologneOFF, posvećen prezentovanju i podsticanju stvaralaštva u oblasti “umetnosti i pokretnih slika”, raspisao je konkurs za tri festivalska izdanja posvećena animiranim radovima, eksperimentalnim dokumentarnim filmovima i jednominutnim filmovima.

Deveto izdanje festivala CologneOFF nema specifičan moto ili temu, ali se referiše na generalnu temu “memorije i identiteta”, kao i na teme prethodnih izdanja (umetnost i grad).

Konkurs je otvoren do 1. jula, a odnosi se na radove za nove festivalske formate: animateCOLOGNE (Cologne Art & Animation Festival), exDox – Festival eksperimentalnog dokumentarnog filma i 1#minuteCOLOGNE – Festival jednominutnog filma .

Osnovan 2006, Cologne festival će i u devetom izdanju zadržati nomadski karakter, pa će širom planete biti odabrane lokacije za predstavljanje raznolikosti u oblasti umetnosti i pokretnih slika transponovanih kroz medij videa.

CologneOFF traži radove koji koriste video kao medij u svoj njegovoj raznolikosti, od jednokanalnih video radova do hibridnih tipova radova koji mogu biti iskorišćeni za različite prezentacije, kao što su projekcije i instalacije; očekuju se novi i eksperimentalni umetnički pristupi u transformisanju osnovnih pitanja ljudskog postojanja u jezik “pokretnih slika”.

Filmski i video autori pozvani su da prijave do tri rada u sledećim kategorijama: (eksperimentalni) film – video rad, eksperimentalni dokumentarni rad i animirani video rad.

Detalje o načinu prijavljivanja i učešća moguće je naći OVDE

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.