Anatomija Fenomena

Tango kamp u Kolašinu [Tema: Tango]

Nakon šesnaest dana karnevalske atmosfere, Kolašin je ispratio stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta. Povratak najvećeg festivala na sjeveru Crne Gore donio je Kolašinu ljeto kakvo ovaj grad nije imao od 2018. godine kada je manifestacija imala svoje poslednje izdanje.

Deveti Tango kamp i njegovih oko sedamsto učesnika iz 35 zemalja, sa prosječnim ostankom od osam i po dana, učinili su da Kolašin postane pravi “tango grad”. 

“Plesalo se svuda. Na ulicama, trgovima, u baštama restorana, u Nacionalnom parku Biogradska gora, na skijalištu Kolašin 1600… Karnevale obično povezujemo sa našim primorijem ali ovog ljeta je najduži karneval sigurno bio na sjeveru, u planinama.” – ističe glavni koordinator Nemanja Stojković.

Iznova se pokazalo da su gosti Tango kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao budući da su u njemu ostajali i duže od samog trajanja ove šesnaestodnevne manifestacije. I pored brojnih avantura koje uključuju prirodu, plesačice i plesaci su većinu vremena provodili u gradu, za razliku od uobičajenih tranzitnih turista.

“Teško je izmjeriti značaj ovog događaja. Atraktivni materijali koji spajaju ples sa crnogorskim prirodnim ljepotama postaju viralni na društvenim mrežama promovišući Kolašin i našu zemlju širom svijeta, plesačice i plesači su gosti ali i nesvakidašnja turistička ponuda, Tango kamp sa sobom donosi veliki broj pratećih programa u kojima besplatno uživaju svi koji se u tom trenutku nađu u gradu.” – dodaje Duško Raketić, jedan od organizatora.

Ovaj po mnogo čemu jedinstven događaj, ponudio je tokom 16 dana i noći čitav niz uzbudljivih aktivnosti. Uz časove tanga, argentinskih folklornih plesova, radionice pjevanja i gitare, učesnici događaja i ostali gosti Kolašina uživali su u sportskom penjanju, biciklizmu, streličarstvu, planinarenju, jogi, relaks programima, jahanju i brojnim kreativnim programima za djecu. 

“Zahvaljujući povratku Tango kampa i njegovih brojnih sadržaja, Kolašin se vraća procesu etabliranja u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori”, ističe osnivač Tango naturala, Darko Dožić. 

Festival je organizovan uz podršku Opštine Kolašin i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Organizatori iz Tango Naturala Montenegro ističu da je, i pored petogodišnje pauze, ovogodišnje izdanje Tango kampa izjednačilo stare rekorde posjećenosti i najavljuju dalji rast ovog jedinstvenog događaja u narednim godinama.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.