Jasan Pogled

Živimo zajedno u jednoj velikoj bajci za koju niko ne zna šta je

Foto: John Fowler

Možda se nijedna druga vrsta intimnosti ne može uporediti s dva pogleda koja se susreću sa istom sigurnošću i odlučnošću i jednostavno odbijaju da se puste.
Ne možes da mi kažeš da priroda nije čudo! Nemoj mi reći da svet nije bajka.Onaj ko to nije uvideo, možda neće ni shvatiti pre nego što bajka već bude pri kraju. Naime, tada dobijamo još jednom, priliku da skinemo povez sa očiju,da protrljamo oči od iznenađenja, priliku da se prepustimo tom čudu s kojim se tada opraštamo i napuštamo ga. Niko se ne oprašta, gušeći se u suzama, od Euklidove geometrije ili periodičnog sistema elemenata. Opraštamo se od sveta, od života, od bajke. A opraštamo se i od malog broja ljudi koji su nam zaista dragi.
Svemir je možda star petnaest milijardi godina. A ipak, niko još nije uspeo da otkrije kako je stvoren. Živimo zajedno u jednoj velikoj bajci za koju niko ne zna šta je. Plešemo, igramo se, čavrljamo i smejemo se u svetu čiji postanak ne mozemo da shvatimo. Taj ples i igra su muzika života. Pronaćićeš je svuda gde ima ljudi, baš kao što postoji šum u svakom telefonu.

Justejn Gorder

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.