Anatomija Fenomena

Agarta [Tema: Imaginarna mjesta]

agartha

Drevno kraljevstvo u Šri Lanki (mada neki putnici kažu da se ono nalazi na Tibetu). Agarta je izuzetna uglavnom po tome što se zna da su neki putnici prošli kroz nju nikada to ne shvativši. Nesvjesni toga, oni su vjerovatno zurili u čuveni Univerzitet Znanja, pod imenom Paradesa, gdje se čuvaju duhovna i okultna bogatstva čovječanstva. Takođe nesvjesni toga, oni su prošli kroz kraljevsku prestonicu Agarte, u kojoj se nalazi pozlaćeni presto ukrašen malim figurama dva miliona bogova.Možda im je rečeno (i oni se sada toga ne mogu sjetiti) da to mnoštvo božanstava održava našu planetu onakvom kakva ona jeste. Ako bi neki običan smrtnik ikada uvrijedio bilo kojeg od ta dva miliona bogova,  njihov božanski gnijev odmah bi se osjetio: mora bi presušila, a planine bi se zdrobile u pustinje.
Vjerovatno nema nikakve koristi dodavati (ponovo, posjetioci su ih sigurno vidjeli i zaboravili) da se u Agarti nalaze neke od najvećih svjetskih biblioteka kamenih knjiga, kao i da njena fauna obuhvata ptice sa oštrim zubima i kornače sa šest nogu, dok mnogi od njenih stanovnika imaju račvast jezik.
Zaboravljenu Agartu brani mala, ali moćna armija Templara ili Saveznika Agarte.

Izvor: Saint-Yves d Alveydre – Mission de lInde en Europe, Pariz, 1855; Ferdinand Osendovski – Betes, Hommes et Dieux, Pariz 1924.

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.