Konkursi

Budite volonteri Slobodne zone!

Festival angažovanog filma “Slobodna zona” u Beogradu poziva zainteresovane mlade ljude koji vole filmove, dobro govore engleski i imaju više od 18 godina, a žele da steknu korisno iskustvo i upoznaju zanimljive ljude iz sveta filma i kulture, da se prijave za volontiranje na narednom izdanju “Slobodne zone” koje će biti održano od 7. do 13. novembra u Kulturnom centru Beograda i Domu omladine.

“Slobodna zona” je festival angažovanog filma na kojem se volonteri mogu susresti sa aktuelnim društveno-političkim temama i novim pogledima i tumačenjima istih, upoznati se sa procesom pripreme i realizacije jednog festivala i steći veliki broj novih prijatelja i potencijalnih saradnika.

U zavisnosti od iskustva, interesovanja i senzibiliteta, moguće je pomoći u nekom od sledećih segmenata realizacije:
– u organizovanju i postavljanju festivala (organizacija nabavke filmova, dolaska gostiju, pripreme za preš konferenciju i otvaranje festivala, …)
– u promociji festivala u okviru promo tima (komunikacija sa predstavnicima medija, pisanje medijskih izveštaja, pravljenje foto i video dokumetacije,administracija web stranice, prodaja i deljenje promo materijala)
– u okviru službe za goste festivala (druženje sa gostima festivala – rediteljima, producentima, glumcima, gostima i učesnicima razgovora, …)
– na info pultu (komunikacija sa publikom i gostima festivala u prostorima filmskih projekcija)

Za uzvrat, “Slobodna zona” nudi volonterima:
– Dragoceno iskustvo, divno druženje i nove prijatelje
– Mogućnost da, kao članovi tima, besplatno uživaju u programima festivala
– Sertifikat o volontiranju (koji se dodeljuje na, za tu priliku posebno organizovanom, slavlju u čast volontera).

Iako će “Slobodna zona” biti održana od 7. do 13. novembra, neki od poslova na kojima će organizatorima biti potrebna pomoć volontera će početi i ranije, početkom oktobra.

Kratku biografiju, motivaciono pismo i kontakt podatke zainteresovani bi trebalo da pošalju na adresu: volontiranje@freezonebelgrade.org (Subject: Volontiranje na SZ).

Konkurs je otvoren do 22. septembra, a kandidati koji budu prošli u drugi krug, biće pozvani na intervjue 26, 27. i 28. septembra.

Odgovore na dodatna pitanja moguće je dobiti telefon Kulturnog centra Rex (tražiti Jovanu) 011 3284 534, ili na volontiranje@freezonebelgrade.org.

(SEEcult.org)

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.