Notes

Časopis za književnost, umetnost i kulturu Buktinja br. 85

Časopis za književnost, umetnost i kulturu Buktinja, koji uređuje i izdaje Krajinski književni klub iz Negotina, zajedno sa svojim uredništvom nastavlja svoju kulturnu, umetničku, odnosno, ponajpre književnu misiju i viziju, svoju produkciju, predstavljanjem savremenog književnog stvaralaštva u nas ali i u regionu srodnih nam jezika i u ovom novom osamdeset i petom (85) po redu broja časopisa.

U svojim stalnim rubrikama, predstavlja dela sledećih autora.

U rubrici Raskovnik, posvećenoj savremenoj poeziji nalaze se sledeći autori: Anđela Milinković, Dejan Bogojević, Saša D. Lović, Radojka Plavšić, Spasoje Joksimović, Jasna Kinđić, Goran Grubišić, Nataša Bundalo Mikić, Isidor Igić, Zoran Nedeljković…

Rubrika Zublja, određena za prozu, donosi najpre jednu priču nedavno preminulog književnika Davida Albaharija ali i prozu, Nadije Rebronje, Branislava Solomuna, Gorana Dakića, Stevice Šepre Mihajlov, Eve Ristić, Predraga Ž. Vajagića, Ružice Vasić, Miloja Dimiresković Negotinskog i Saše Miljkovića.

Sveti dim, rubrika prevoda, donosi prevedenu poeziju: Benžamina Perea, Eduarda Harenca, kao i prozu savremenih pisaca Vladimira Kovaljenka i Kučkara Narkabila, sve u prevodima Dušana Stojkovića, Valentine Novković i Vladimira Kolarića…

Na kraji samog časopisa, Sublimacija, esejistički deo, donosi tekstove, Marine Avramović o esejističkom postupku Jovice Aćina, Ognjena Petrovića o zbirci Potomkinje, Radojke Plavšić, Aleksandre Đorđević o Homo sapiensu posthumanizma, Maje Belegišanin Ivanović o romanu Pokeraš, Tihane Tice, Milice Milenković o knjizi poezije Miroslava Aleksića, Travarev naslednik, Radenko Kela piše tekst o knjizi Jagma, Senahida Nezirovića, Dejan Bogojević o poeziji Snežane Jakovljević Čkojić, takođe tu je i tekst nedavno preminule Dare Sekulić o poeziji Dragana Šanjević u zbirci Plač tišine, dok na samo kraju Nataša J. Simić u tekstu: Stefanos…otmeno a crno, ispisuje selektivna bibliografiju Milana Nenadića.

Na koricama se nalaze dve fotografije, jednog od naših stalnih saradnika fotografa Predraga Trokicića, dok se unutar samog časopisa, nalaze po prvi put crteži i akvareli naše sugrađanke Bojane Đorđević.

Ovaj dvobroj se objavljuje zahvaljujući finansijskoj podršci Opštine Negotin, što je pomenuto na početku u impresumu samog časopisa.

Takođe i ovaj broj (85), časopisa za književnost i umetnost Buktinja, može se naći i čitati na sajtu Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ Negotin: https://digitalna.bibliotekanegotin.org.rs/jsp/RcWebImageViewer.jsp?doc_id=fb409e5c-670e-4754-89b6-965ede9e3c67/bibneg01/periodik/00000242

u delu digitalna bilioteka, gde se nalazi digitalizovani svi brojevi časopisa Buktinja za čitanje…

Kontakt adresa izdavača i redakcije je:

Krajinski književni klub,

Trg Đorđa Stanojevića 5, 19300 Negotin.

mejl: krajinskiknjizevnik@gmail.com

tel: +381(63) 8054054.

Jedan Komentar

  1. Saša D. Lović

    yeah

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.