Projekti

Crnogorski umjetnički kružok – Kristina Miljenović, mini koncert

Projekat “Crnogorski umjetnički kružok” otvaramo i predstavljamo sa talentovanom djevojčicom Kristinom Miljenović .Kristina Miljenović gitaristkinja iz Kotora

“Sa 7.godina svira gitaru u Muzičkoj školi,,Vida Matjan”.Prva tri razreda u klasi Dražena Jokovića, nastavlja dalje u klasi Romea Lukšića.Nosilac je stipendije,,Ministarstva prosvjete za talentovane učenike”.Pohađala je masterclass kod poznatih profesora.Radila sa domaćim i stranim velikanima.Kristina Miljenović osvojila je mnoge nagrade,a njoj je najdraža 3.nagrada koju je donijela u Crnu Goru sa Svjetskog takmičenja u gitari.Nagrade:

“International guitar festival Rust”2020-2.mjesto

„Guitar art festival “2019-3.nagrada,2020-4.mjesto.

„International guitar festival-Tremolo“2020-1.nagrada i specijalna nagrada“A special surprise Tremolo awards for 2021“

“Vojvodina guitar fest”2020-2.nagrada „International music competition“2020-1.nagrada.

„Pjeter Gaci XIX“2020-1.nagrada.

„Transilvania international guitar festival“-2020-2.nagrada i „Grand prix“nagrada publike.

„Sarajevo international guitar festival“2019-1.nagrada.

“Montenegro international guitar competition” 2018.-2.nagrada ,2019.-1.nagrada,2020-2.nagrada.

“Guitar fest Bijelo Polje”2018.-1.nagrada, 2019.-1.nagrada,2020-1.nagrada

Državno takmičenje”XLV. Muzički festival mladih Crne Gore” 2018.-srebrna lira.

NASTUPI:Kristina Miljenović svoj prvi solistički koncert u Atrijumu kulturnog centra Kotor imala je u avgustu ovoga ljeta sa 13.godina u organizaciji Luke umjetnosti.Za nih je snimila 2.muzička spota.Nastupala je po trgovima Kotora.

Svirala je i otvorila je 27. ,,Kotorski festival pozorišta za djecu”.Ključeve grada predao je Kristini gradonačelnik Opštine Kotor. Bila je i na prijemu u kabinet kod gradonačelnika Kotora.

Nastupila je vise puta na,,Kotor art talentima-Don Brankovi dani muzike”.

Takođe je nastupala na sljedećim manifestacijama:

U Tuzli – “Teatar kabare”,Lepenski Vir, ,,Pomorska biblioteka” Kotor, Na Trgu Oružja, palata,,Pima”, ,,Rimski mozaici” Risan, ,,Pomorski Muzej Crne Gore”, Crkva Sv. Pavla, KIC ,,Budo Tomović” u modno scenskom performansu,,Fatalna žena”, ,,Dani gitare” Podgorica.U Herceg Novom učesnica je na festivalu ,,GUITAR ART SUMMER FEST” kao i učesnica orkestra,,GUITAR WORLD ORCHESTRA” od 2018. godine.

Imala je više javnih nastupa i na televiziji.

Odlična je učenica Muzičke škole,,Vida Matjan” i OŠ “Njegoš”. ” Nedavno je dobila i još jednu nagradu “Albanija guitar festtival” 2020.-3.nagrada.

Crnogorski umjetnički kružok realizuje NVO Zinak. Projekat je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore.

Projekat je namijenjen svima, s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva.

Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih, književnih i muzičkih radionica, koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima i slično.

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.

Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici : Nvo Zinakhttps://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.