Projekti

Crnogorski umjetnički kružok – Petar Mrdak

Petar Mrdak, rođen na Cetinju 10.05.2003. godine. Osnovnu školu “Sutjeska” završio u Podgorici, gdje i živi. Nakon završene osnovne škole, 2018. godine upisuje Srednju likovnu školu “Petar Lubarda” na Cetinju. Osam godina je trenirao rukomet, do drugog razreda srednje škole, kada odlučuje potpuno da se posveti umjetnosti. Impresioniran barokom, u ljubavi prema portretima, Petar nam ističe koliko je važna podrška porodice i prijatelja na svakom koraku životnog opredjeljenja. Do sada nije imao svoje izložbe, ali mu škola nudi pregršt mogućnosti da učestvuje na raznim konkursima .

Ponosni što je ovo prva Petrova izložba “PRVI KORACI” , u okviru Zinak-ovog projekta “Crnogorski umjetnički kružok” , koji je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore, fascinirani njegovim talentom, želimo da uživamo zajedno u njegovim slikama. Petar nam još i ovo kaže :

” Od malena sam pokazivao interesovanje i talenat za likovnu umjetnost, najprije za crtanje i vajanje, a u srednjoj školi počinjem da se upoznajem sa osnovama slikarstva, grafike, crtanja i vajanja kao i različitim tehnikama u ovim oblastima. Svjestan sam da je ovo samo početak, i da sam tek zagrebao površinu likovnosti koja mi daje beskonačne mogućnosti, kao i slobodu da se izrazim kroz svoje radove. To je pored ljubavi prema samoj umjetnosti, još jedan razlog zašto sam se još u ranom djetinjstvu opredijelio za Srednju likovnu školu “Petar Lubarda”. Znajući da sam tek na početku, ovu prezentaciju radova bih nazvao “Prvi koraci”. ”

Crnogorski umjetnički kružok realizuje NVO Zinak. Projekat je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore.

Projekat je namijenjen svima, s posebnim akcentom podrške ranjivim kategorijama društva. Koncept projekta je osmišljen kao realizacija seta slikarskih, književnih i muzičkih radionica, koji se na kraju projekta krunišu izložbom i mini koncertom, umjetničkim druženjima i slično.

Zinak je humanitarno i neprofitno nevladino udruženje koje se na prvom mjestu bavi promovisanjem filantropije i društvenom brigom za djecu i mlade. Kao relativno mlado Udruženje, stekli su prepoznatljivost zbog svog posvećenog rada, kako u svojoj zemlji, tako i dalje. Dobitnici su brojnih većih priznanja i nagrada, a svojstveno im je i uspješno i transparentno vođenje projekata.
Sav njihov rad predstavljen je na FB stranici :
Nvo Zinak
https://www.facebook.com/nvo.zinak/

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.