Konkursi

Evenstar – literarni konkurs inspirisan epskom fantastikom i mitologijom

evenstar

Evenstar Literarni Konkurs

Udruženje ljubitelja fantastike Evenstar raspisuje
Konkurs za zbornik poezije i proze „Tamo i opet nazad: pesme i priče Srednje Zemlje“
inspirisan epskom fantastikom i mitologijom uopšteno.

Cilj konkursa je da okupimo sve pisce, književnike, zaljubljenike u fantastiku i pružimo im priliku da učestvuju u stvaranju prve i nadamo se, ne poslednje publikacije ove vrste. Ovaj prostor je namenjen kreativnom izražaju, viđenju fantastike i mitologije iz ličnog ugla, kreiranju sopstvenog fiktivnog sveta, kao i istraživanju odnosa između likova.

Žiri čine:
Branislav Veljković, generalni sekretar UKS
Miloš Petković, pisac, Perunov Hroničar
Julijana Janković, profesor književnosti

Pravila:

Priče ne smeju da imaju više od 50 redova, a pesme do 28 (font Times New Roman, veličina 12). Potrebno je poslati i kraću biografiju (ne dužu od 16 redova), koja će, takođe, biti objavljena. Rok za slanje radova je 11. novembar 2015. godine.

Izdavanje knjige se realizuje od sredstava dobijenih od kotizacije. Prijava za učešće po prilogu (moguće je poslati više priloga) iznosi 500 rsd. Novčani iznos se uplaćuje na račun broj:  205-198244-63, sa naznakom: Konkurs za zbornik 2015.

Prijava: Radove i biografije, ime, prezime, kontakt telefon kao i potvrdu o uplati poslati na mail adresu: evenstarfantasy@yahoo.com sa naznakom: Za zbornik.

Svaki učesnik konkursa dobija primerak zbornika. Preuzimanje je lično, u suprotnom dostavu snosi naručilac. Svi radovi pored štampanog izdanja naći će se  i online na sajtu Udruženja.

Zbornik su podržali nosioci i učesnici projekta „Mladi dolaze“ koji se realizuje pod pokroviteljstvom Udruženja književnika Srbije.

Website: www.evenstarfantasy.com
Facebook strana: https://www.facebook.com/EvenstarFantasy
Facebook strana događaja: https://www.facebook.com/events/1627954967467838/
Instagram: https://instagram.com/evenstarfantasy/

 

 

Ostavite komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.